Compromís recupera el seu relat

[Article publicat a Valenciavota.com ]

Em van sorprendre molt els vídeos de pre-campanya de Compromís. Em van sorprendre perquè tot i ser d’una gran qualitat tècnica (l’edició i producció són molt bones), el contingut et deixava simplement indiferent.

Són cinc vídeos que ens mostren diferents propostes concretes: des de donar suport a les bandes de música, fins estendre l’educació infantil o millorar la mobilitat urbana. Una mena de catàleg de serveis que proposa Compromís però que ho podria proposar qualsevol altre partit. No genera, per tant, cap contrast amb la resta de formacions. Per altra banda, es busca un vot temàtic amb temes amb poca capacitat de mobilització. Clar que n’hi ha moltes persones que poden veure amb simpatia eixes propostes: membres de bandes de música, mares i pares amb fills menuts, persones en situació de dependència, etc.. però el marge real de Compromís per a aplicar estes mesures és inexistent (algunes d’elles, no depenen ni tan sols de Les Corts).

Alguna cosa pareguda els ha passat amb el slogan de (pre)campanya: “Som com tu”. Ens falta saber com som nosaltres per a saber com són ells, però en cap moment ens ho han dit. De vegades, els partits s’obliden que el lema és el colofó de la campanya, i que ha de condensar el missatge que vols transmetre: no és una peça aïllada ni una decisió independent de la planificació de campanya.

Totes estes coses em va sorprendre especialment perquè Compromís ho té prou fàcil en esta campanya. Després de tot el que ha passat en esta legislatura, la coalició té un relat potent que pot comunicar: un grup xicotet que ha plantat cara al PP mentre PSOE i EU passaven desapercebuts. Eixe és realment el valor de la marca Compromís, representat per l’èxit de les intervencions parlamentàries de Mònica Oltra que han rebut un gran volum de visites en Youtube.

Per això, l’spot que s’està emetent en les televisions em sembla molt encertat, perquè resumeix el relat de la legislatura.

“Posa’t la samarreta” com a símbol de la legislatura i com a invitació per a significar-se i “plantar cara”. I és que en 30 segons no podem esperar que ens convencen amb propostes, sinó que capten la nostra atenció i que ens desperten alguna emoció.

Un comentario sobre “Compromís recupera el seu relat”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>