Les taronges d’Alarte

Uns apunts ràpids sobre la polèmica del dia:

1) Crec que les tanques del PSOE valencià són un encert.

Perquè amb el simbolisme de la taronja, i amb la polèmica posterior, han situat el debat en el terreny de joc que els interessa: les eleccions en clau valenciana, no espanyola. Perquè genera debat i per tant, augmenta la notorietat del candidat (el gran punt dèbil d’Alarte). I sobretot, perquè són coherents amb l’estratègia que porten des de fa un temps (que siga encertada o no, és un altre tema).

2) Crec que la reacció del PP és una errada.

Precisament perquè atacant-lo, li donen notorietat i entitat a Alarte (que al cap i a la fi és qui ix a la tanca), trencant la consigna de ningunejar-lo. Perquè torna a centrar l’atenció en l’escenari valencià i en la situació de Camps.

El PSOE valencià està en una situació molt complicada. I ho sap. Té dos fronts oberts: el vot socialista desencantat que es quedarà a casa i el vot cabrejat que fugirà cap a EU i Compromís. La notorietat del candidat i que no se’n parle de Zapatero sinó de Camps li va bé per al primer grup de votants. Per altra banda, els atacs del PP poden frenar certa fugida cap a altres opcions més “contestatàries”.

…Per cert, no sé si és un efecte òptic (per la il·luminació) o és que el PSOE està incorporant certes tonalitats taronges. Si és així, moviment interessant per a deslligar-se de la devaluada imatge del PSOE…

Un comentario sobre “Les taronges d’Alarte”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>