Documentals i campanyes electorals

Sembla que en un futur no massa llunyà, la campanya electoral que acaba demà arribarà a les nostres pantalles en forma de documental. De moment, s’han confirmat dos documentals al voltant de les campanyes de Convergència i Unió i de Solidaritat Catalana.

En quant al documental sobre la campanya d’Artur Mas, es tracta d’una iniciativa de la mateixa productora que “Bicicleta, Cullera, Poma” (Cromosoma) i estan gravant des d’una setmana abans que començara oficialment la campanya. Per la seua banda, la productora Baudpro està darrera del projecte  121 dies que fa un seguiment des dels orígens del partit de Laporta a les eleccions: 10J fins al 28N. S’estrenarà en 2011 i ja han llançat un primer trailer:

Evidentment, tot i ser una novetat en el nostre entorn, es tracta d’un tipus de producció amb alguns antecedents en altres llocs del món i totes tenen en comú mostrar-nos una cara de les campanyes desconegudes per al públic en general. Jo de moment en conec tres d’este tipus:

1-      The War Room. (Bill Clinton, 1992)

(el documental sencer es pot trobar al youtube)

2-      Entreatos. (Lula da Silva, 2002)

3-      By the people (Obama, 2008)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>