5 mirades a la campanya catalana (I)

Divendres va començar oficialment la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i que oficiosament portem mesos de campanya electoral, en estos 15 dies es farà més evident l’esforç dels partits per aconseguir els seus objectius. Com que a Catalunya compten amb un planter de bloguers i comentaristes polítics envejable, no faré de típic corresponsal de crònica lleugera, sinó que -de moment- em limitaré a recomanar-vos cinc enllaços imprescindibles sobre diferents aspectes de la campanya:

1) Minut a minut: Edgar Rovira està fent un interessant seguiment de la campanya  on comenta notícies destacades, enquestes, spots, piulades al twitter, etc.

2) Spots: Albert Medran analitza els diferents spots electorals dels partits parlamentaris en base al que busquen transmetre a l’espectador.

3) Programes: la valenciana Sandra Bravo s’ha llegit (o mirat?) els diferents programes electorals i ha destacat les claus del seu disseny. Molt interessant ja que alguns s’han oblidat que els programes (sense entrar en el contingut) també són instruments de campanya.

4) Cartells: Toni Aira compara els cartells del PSC i CiU: Tipografia, slogan, fotografia… Res és fruit de la casualitat.

5) Enquesta: El també valencià Jorge Galindo, analitza els resultats d’un estudi del CIS que ha plantejat un escenari diferent al que la majoria de les enquestes apunten: el tripartit i CiU empaten en escons.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>