Gent seriosa en la vida de Monti.

A principis d’any, el PSC posava en circulació el seu primer lema de precampanya: “Temps difícils, gent seriosa”. Abandonaven els colors corporatius del socialisme per a un neutre blanc i negre que denotava la sobrietat que la difícil situació actual mereix.

Ens trobem a poques setmanes d’entrar de ple en la campanya electoral i poc queda d’aquell missatge. La sobrietat estètica d’aquell missatge ha donat pas a banners multicolors i campanyes d’estètica còmic amb símils sorprenents entre el candidat i els superherois.

La seriositat que es venia, ha deixat pas a imatges que s’allunyen del sentir general en la societat, arribant a creuar la frontera entre creativitat i frivolitat, més castigada quan es projecta des del partit que té el poder en una situació econòmica i social tan delicada.

Un tema diferent és el gir en algunes qüestions com ara les multes lingüístiques, el límit de velocitat, la reedició del tripartit, o l’idioma dels debats.

El PSC està en una situació complicada davant les pròximes eleccions. Les últimes enquestes, fins i tot acosten CiU a la majoria absoluta i preveuen un enfonsament de la intenció de vot socialista. Així i tot, una gran part de l’electorat tradicional socialista encara està indecís sobre què fer el pròxim 28N: dubten sobretot entre votar al PSC o quedar-se a casa. Cap a estos electors s’adrecen els nous posicionaments socialistes.

El PSC ja no juga a guanyar les eleccions. Juga a no perdre-les per una diferència que l’arracone en l’escenari polític català (en vistes també a les municipals de maig de 2011). Així que no li cal  incorporar votants d’altres sensibilitats, ni guanyar el centre electoral: abans que res, necessita imperiosament mobilitzar el seu electorat tradicional.

El que està clar és que si al canvi de missatges, li sumes un canvi de la imatge que vols projectar del teu projecte ( que és la imatge seriosa que han buscat projectar de Montilla en els últims anys), perds un gran actiu: la coherència, i per tant, la confiança.

Un comentario sobre “Gent seriosa en la vida de Monti.”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>