De “Pepiño” a José Blanco

Des de fa un temps, José Blanco és un dels polítics que millor està treballant la seua imatge (en sentit ampli). Quan va ser nomenat ministre de Foment va començar una evolució amb un gran repte: deixar enrere el Pepiño que dia a dia eixia a contestar al PP.

I realment, no ho està fent gens malament. Hui estrenava en una entrevista en EL PAIS una nova imatge.  S’ha operat de la vista per poder llevar-se les ulleres i este és el resultat:

Esta foto m’ha fet recordar dos escrits que vaig llegir per la blogosfera sobre Blanco i la seua transformació.

Pau Canaleta apuntava en l’estiu de 2009, les possibilitats que se li obrien al dirigent socialista amb el nou ministeri i com estava sabent aprofitar eixes oportunitats per forjar-se la seua imatge. Entre altres coses, feia referència a la possibilitat de donar bones notícies (inversions, sempre agraïdes) i la capacitat de triangular, mostrant una bona relació amb Esperanza Aguirre i Francisco Camps, per exemple.

Per altra banda, fa poc varem viure un episodi paradigmàtic d’una bona estratègia comunicativa: la batalla amb els controladors aeris. De fet, en la introducció de l’entrevista, el periodista qualifica este episodi com a “imprudent”. Res més lluny de la realitat! Albert Medran va escriure sobre açò, com a bon exemple de construcció de la història personal a través d’un relat on Blanco va exercir de protagonista i els controladors d’antagonistes (i prou antipàtics per tota la gent que pateix la crisi).  Els diferents episodis de la crisi van acabar, finalment, en un final feliç amb la “mà dura” de Blanco com la idea que va surar l’ambient durant mesos.

És evident que tot i això encara li queda molt de treball per davant. En el propi sondeig que publica hui EL PAIS, obté 8 punts negatius en la valoració com a ministre. De fet, les retallades al seu ministeri li han fet portador de notícies no precisament bones. Així i tot, a poc a poc, va aconseguint el seu objectiu: una imatge autònoma, amb uns atributs diferents als que tenia com a Secretari d’Organització del PSOE.

Queda una pregunta en l’aire. Quins seran els seus plans de futur?

3 comentarios sobre “De “Pepiño” a José Blanco”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>